FAQ OM GØDNINGER

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål vore kunder ofte stiller omkring brugen af vores gødninger samt udbringning af disse.

Kan man give BioNutria gødning, når det regner?

BioNutria gødningerne er flydende og kan derfor udbringes i alt slags vejr – lige bortset fra perioder med udsigt til frost inden for de nærmeste 48 timer.

Vær opmærksom på at ved temperaturer under 5 grader (jordtemperatur) forsinkes effekten af gødningen grundet lav biologisk aktivitet.

OBS! Gødningerne må ikke udbringes, hvis der er udsigt til nattefrost inden for de nærmeste 48 timer

Er gødningerne skadelige for mennesker og dyr?

Gødningen skader ikke hverken mennesker, dyr eller maskiner (robotklippere), men undgå altid at ramme andre, når du udbringer gødningen, da gødningen kan være klistret og ubehagelig at få på sig.

Dine børn eller hund kan altså sagtens lege på græsplænen en times tid efter gødskning – når gødningen er optaget/tørret ind.

På grund af gødningens høje indhold af næringsstoffer skal man undgå at få gødningen øjnene.  

Gødningen skal opbevares frostfrit og utilgængeligt for børn.

OBS! Vore gødninger er ikke tilsat farvestoffer, men gødningens naturlige farvestoffer kan farve ethvert fast eller flydende materiale. Brug derfor kun gødningen efter forskrifterne og undgå, at gødningen rammer områder, der ikke må farves.

Der kommer ikke noget ud af min BioDuo Gødningspreder, hvad er der galt?

1) Når flydende gødning tørrer ud, bliver der dannet krystaller. Problemet med krystaller skyldes at Duoroen ikke er blevet rengjort efter brug. Sådan fjerner du krystallerne.

Adskil dyse og rør og læg dem i varmt vand ca. 10 min. Så opløses krystallerne. Montér derefter det lille sugerør som beskrevet i pkt. 2 – så er Duoroen klar til brug.

HUSK altid at rengøre efter brug: Når du er færdig med at gødske, skrues dysen af dunken og dunken fyldes halvt med vand. Dysen skrues på, vandet åbnes, dysen åbnes og suger dermed vandet ud af dunken. Hermed er sugerøret helt rent og BioDuo gødningssprederen kan bruges igen og igen – uden problemer.

2) Det lille sugerør, der sidder i dysen, er muligvis blevet drejet, så det vender forkert. Hvis du tager røret helt ud af dysen, og sætter det i igen, skal den lave del af det skrå snit vende frem mod dysen og den høje del bagud (imod håndtaget på dunken), ellers kommer der ikke meget gødning igennem – kun vand.

Græsklipning før eller efter gødning?

Når du gødsker med vores flydende gødninger, optages disse både via bladet og rødderne, så det har ingen betydning om græsset slås umiddelbart inden gødskning.

Har du en robotklipper behøver du ikke sætte den i stå.

Finders der fysiske butikker hvor man kan købe BioNutrias produkter?

Vi sælger ikke via fysiske butikker. Men du kan købe gødningerne på vores webshop til levering direkte på din bopæl. På den måde kan vi altid tilbyde vores kunder friske produkter samt den bedste rådgivning og service.

Det er muligt i webshoppen at købe til afhentning på vores lager i Randers.

Vi gør opmærksom på, at vores lager kun holder åbent for afhentning af webordrer til private hver onsdag i tidsrummet mellem kl. 12.00 og 14.00.

Adresse: Mirabellevej 1, Hal L, 8930 Randers NØ

OBS! Ved afhentning af ordre på vores lager skal endelig ORDREBEKRÆFTELSE medbringes, inden ordren kan udleveres.

Hvor langt rækker indholdet af en Plænepakke / Efterårspakke?

Indholdet af både Plænepakken og Efterårspakken rækker til ca. 500 m2

Bekæmper gødningerne ukrudt?

Nej. BioNutrias gødninger indeholder ikke pesticider. Men, de er markedets mest komplette gødninger der tilfører alle de næringsstoffer som planten har brug for. Dog ikke kulstof (C ), ilt (O) og brint (H)  som planten får fra CO2 og vand.

Vigtig info!

Tilfører man de rigtige næringsstoffer, formuleret af de rette råvarer i den rigtige mængde og på det rette tidspunkt, bliver planterne både sunde og kraftige. Det giver en bedre modstandskraft over sygdomme, en bedre konkurrenceevne overfor ukrudt samt en forbedret tørkeresistens og vinterfasthed.

Hvordan udregnes fragten?

Vi har vi skiftet fragtleverandør til Danske Fragtmænd, og kan nu levere en Plænepakke på ca. 25 kg – direkte til din private adresse – til en fragtpris på kun 100 kr. (tidligere 155 kr.)
Og du kan spare yderligere på fragten. Bestiller du flere pakker, betaler du nemlig kun 75 kr. i fragt for de næste 25 kg.

GØDNING FORÅR / SOMMMER

Gødning til græsplænen samt alle havens øvrige planter.

GØDNING EFTERÅR / VINTER

Gødning til græsplænen i efterår og vinter.

URTEHAVE / DRIVHUS / KRUKKER

Gødning til urtehaven, drivhuset samt krukkeplanter inde/ude. 

Køb direkte ved producenten – bedre pris – bedre service – bedre rådgivning